Prajitura glazurata (cu fructoza)

de ionela2682 in Prajituri, 16 Feb 2012 | 8373 vizualizari

 

Aceasta prajitura s-a cerut a fi pe gustul soacrei mele, a carei zi de nastere a fost pe data de 12 februarie.A trebuit sa modific reteta deoarece ea nu consuma deloc zahar , doar miere ,fructoza si mai stiu eu ce..Asadar m- am conformat , a trebuit sa inlocuiesc zaharul cu fructoza .Mai jos am dat cantitatile originale de zahar ale prajiturii dar si cele de fructoza.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar pudra(100 g fructoza)
  • 200 g miez de nuca macinat
  • 3 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgta de zeama de lamiae
  • 1 lg unt
  • Pt crema si glazura
  • 5 lg zahar (2 1/2 lg fructoza)
  • 6 galbenusuri
  • 250 g unt
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g ciocolata alba +50ml ulei sau 50 g unt
  • 100 g ciocolata neagra+50 ml ulei sau 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura glazurata (cu fructoza):

-bati albusurile spuma cu zaharul

-in bezeaua obtinuta incorporezipe rand nuca macinata,faina si praful de copt stins,amestecanda usor,de jos in sus

-torni compozitia intr,o tava  de 25/35 cm,in prealabil unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt

-coci blatul l/2 ora la foc mediu sau pana se rumeneste frumos

-glazurezi blatul cu ciocolata alba topitala baie de aburi impreuna cu uleiul sau unt( sau razi ciocolata alba si o presari peste blatul  fierbinte scos din cuptor)

-caramelizezi zaharul la foc mic(pe foc  fructoza nu se caramelizeaza ..se transforma pur si simplu in sirop),adaugi untul,galbenusurile si nuca si omogenizezi rapid ,

-intinzi crema uniform peste prajitura,decorezi cu ciocolata amaruie topita la bain/marie.cu 50 g unt

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura glazurata (cu fructoza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

naomy 1

17.02.2012, 01:51

imi place , buna tare

marieta 1

19.02.2012, 01:36

la multi ani soacrei tale!! dar as avea o intrebare;ciocolata alba si neagra pentru glazura este tot cu fructoza?eu am incercat sa topesc ciocolata fara zahar si nu mia reusit.s-a solidificat!!

jolygina 1

19.02.2012, 10:28

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers